Een webinar organiseren?

Wat komt daarbij kijken

EEN GOED VERHAAL

Een webinar moet op een leuke, heldere en interactieve manier een verhaal vertellen, of puur iets op een mooie manier presenteren. Onze oorsprong ligt in communicatie-advies en vormgeving: wij zitten vol ideeën en kunnen goed meedenken over de inhoud en vorm van uw webinar. Wij zijn dus meer dan een productiebedrijf: wij kijken sterk naar het doel van het webinar en de boodschap die u wilt overbrengen. Wij verzorgen deze webinars bij u op locatie, of vanuit de hagelnieuwe studio van Kooystra Professioneel. Bij onze producties hechten we veel waarde aan een technisch hoogwaardige uitzending met superscherpe beelden, uitstekend geluid en mooi licht. Daarmee geven we uw webinar of webcast een professionele uitstraling. Byldmakkers, beeldmakers, BEELDMAKKERS, dat zijn wij!

WAT IS EEN WEBINAR?

Een webinar is een uitzending die je streamt op internet, waarbij kijkers interactief mee kunnen doen. Je kunt dit als bedrijf inzetten om je kennis te delen, presentaties te geven of voor marketing doeleinden.
Deelnemers kunnen bijvoorbeeld interactief mee doen door vragen te stellen of een poll in te vullen. Je kunt een webinar volgen op een computer, tablet of smartphone.

PRESENTATIE

Meestal duurt een webinar 45 tot 60 minuten, en hij is vaak opgedeeld in een gedeelte met kennisoverdracht en een vragenronde.
De presentatie is meestal in handen van een presentator en één of meer experts, die inhoudelijk goed op de hoogte zijn van het onderwerp. Wij werken samen met een aantal bekende en goed presentatoren en presentatrices die jullie webinar in goede banen kan leiden. De presentator kan bijvoorbeeld de binnenkomende vragen voorleggen aan de gasten of experts.

TECHNIEK

Om een online event interessant te houden is het mooi licht en het afwisselen van meerdere camera’s een goede eerste stap. Hier komt onze samenwerking met Kooystra Professioneel om de hoek kijken. Kooystra Professioneel is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de verkoop, verhuur, installatie en onderhoud van professionele geluid-, licht- en videoapparatuur in de entertainmentbranche. Zij leveren hoogwaardige full-service diensten op het gebied van muziek, theater, licht, beeld en events. Kooystra Professioneel heeft dé passende oplossing voor elk evenement.

PRESENTATIE

Meestal vormt een PowerPoint presentatie de basis voor een online event. Op uw webinar worden net als bij een gewone presentatie dia’s gebruikt om de inhoud per deelonderwerp weer te geven. De deelnemers zien afwisselend de camerabeelden, de presentatie of beide en kunnen hier op reageren.