Een webcast organiseren?

Wat komt daarbij kijken

EEN GOED VERHAAL

Met een webcast informeert u op een heldere manier uw klanten, aandeelhouders of personeel gelijktijdig. Onze oorsprong ligt in communicatie-advies en vormgeving: wij zitten vol ideeën en kunnen goed meedenken over de inhoud en vorm van uw webcast. Wij zijn dus meer dan een productiebedrijf: wij kijken sterk naar het doel van de webcast en de boodschap die u wilt overbrengen. Wij verzorgen deze webcast bij u op locatie, of vanuit de hagelnieuwe studio van Kooystra Professioneel. Bij onze producties hechten we veel waarde aan een technisch hoogwaardige uitzending met superscherpe beelden, uitstekend geluid en mooi licht. Daarmee geven we uw webinar of webcast een professionele uitstraling. Byldmakkers, beeldmakers, BEELDMAKKERS, dat zijn wij!

WAT IS EEN WEBCAST?

Een webcast is een live uitzending die je streamt op internet, waarbij klanten, aandeelhouders of personeel gelijktijdig geïnformeerd kunnen worden. Vaak wordt aan een webcast een PowerPoint presentatie toegevoegd, en gedeeltes van de uitzending kunnen vooraf opgenomen zijn, en tijdens de webcast uitgezonden worden. Een webcast is een interessant alternatief voor een live event, omdat je het vanuit je eigen bedrijf kunt presenteren, je klanten van achter hun eigen device mee kunnen kijken – en dus niet hoeven te reizen naar jouw locatie – en het is beter voor het milieu.

WERELDWIJD

Bedrijven met meerdere vestigingen, zoals in het buitenland kunnen veel voordeel uit een webcast halen. Deze vorm van communiceren met klanten, aandeelhouders of personeel wordt ook vaak ingezet bij bedrijfsovernames en fusies. Daarnaast is het bij grotere bedrijven gebruikelijk een kersttoespraak of nieuwjaarsbijeenkomst zowel live uit te zenden als achteraf beschikbaar te maken.

Sinds 2003 bestaat de Nederlandse corporate governance code. Eén van de gedragsregels hier van is om pers- en analistenbijeenkomsten beschikbaar te maken voor alle aandeelhouders wereldwijd. Door een Investor Relations Webcast te organiseren en deze na afloop op de website te plaatsen wordt hiermee aan voldaan.

TECHNIEK

Om een online event interessant te houden is het mooi licht en het afwisselen van meerdere camera’s een goede eerste stap. Hier komt onze samenwerking met Kooystra Professioneel om de hoek kijken. Kooystra Professioneel is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de verkoop, verhuur, installatie en onderhoud van professionele geluid-, licht- en videoapparatuur in de entertainmentbranche. Zij leveren hoogwaardige full-service diensten op het gebied van muziek, theater, licht, beeld en events. Kooystra Professioneel heeft dé passende oplossing voor elk evenement.